FoSStává se již tradicí, že poslední srpnové dny patří ve Frenštátě pod Radhoštěm folklóru. Mezinárodní folklorní festival Frenštátské slavnosti bude od pátku 25. do soboty 26. srpna 2006 hostit sedmnáct folklorních souborů, které vystoupí na frenštátském náměstí; pět z nich přitom tvoří dětské formace. V pořadí již sedmý ročník festivalu bude zahájen v pátek 25. srpna v 16:30 pořady „Aj my malí“ a „Tančíme pro radost“.

    Hlavním programovým dnem je sobota. Záplavu krojů, tance, hudby a zpěvu otevře krojovaný průvod městem v 11:00. Na frenštátském náměstí se v 17:00 v dalších pořadech představí dětské folklorní soubory CM Holubjanka – Frenštát pod Radhoštěm, Dolinečka – Staré Město, Iskérka – Brno, Jackové – Jablunkov a Malý Sedmikvítek – Frenštát pod Radhoštěm. Z dospělých souborů budou účinkovat Gorole – Mosty u Jablunkova, Hanák – Troubky, Javorník – Nový Jičín, Kohútek – Bánov, Radhošť – Trojanovice a Sedmikvítek – Frenštát pod Radhoštěm. Ze zahraničí pořadatelé přivítají soubory Kalinka – Rusko, Muffrina – Itálie, Tjendo el Azar – Kolumbie, Turiec – Slovensko a Uzorica – Rusko. Součástí slavností bude také lidový jarmark s ukázkou lidových řemesel a výrobků.

    Pořadateli festivalu jsou Město Frenštát pod Radhoštěm, Folklorní sdružení ČR, Valašské folklorní sdružení, Valašský soubor písní a tanců Sedmikvítek a Dům dětí a mládeže Astra. Záštitu nad slavnostmi převzali předseda vlády ČR Mirek Topolánek a senátor Senátu Parlamentu ČR Milan Bureš.

    Fotogalerii z minulého ročníku akce si můžete prohlédnout na
    http://www.folklor.cz/fotky/galerie.phtml?id=1229&menu=&lng=

    Autor