FoSPražský jarmark se řadí mezi nejvýznamnějších deset akcí Folklorního sdružení ČR. Letošní ročník se uskuteční ve dnech 28. srpna až 2. září opět na Ovocném trhu v Praze 1.
    Pořadateli jsou Folklorní sdružení ČR spolu se společností BACARE-Gastroservis a městská část Praha 1 v součinnosti s Hlavním městem Praha. Spolupořadateli jsou i Dům dětí a mládeže Praha – Karlín, Slovenský institut v Praze a další organizace.

    V úterý 27. března se sešel na svém prvním zasedání Přípravný výbor mezinárodního folklorního festivalu Pražský jarmark 2007.
    Bylo ustaveno prezidium přípravného výboru ve složení: Zdeněk Pšenica – předseda FoS ČR, starosta Městské části Praha 1 Petr Hejma, Jan Mužátko – jednatel a majitel společnosti BAKARE- Gastroservis, a Jan Šlajs – Sdružení tradice. Přípravný výbor bude pracovat pod vedením Zdeňka Pšenici – předsedy, Vlasty Cibulové – místopředsedkyně, Jana Šlajse – místopředsedy. Šéfy jednotlivých úseku byli jmenováni Vlasta Cibulová, Jan Šlajs, Mirek Ekart a Jarmila Zorbičová. Členy výboru jsou dále představitelé a odpovědní pracovníci jednotlivých pořadatelů, spolupořadatelů a spolupracujících organizací.

    Členové výboru diskutovali mimo jiné o tom, jak zlepšit doprovodné akce hlavního programu, v které dny v týdnu je o program MFF větší zájem, nebo o zlepšení technického zázemí. Všichni se shodli na potřebě zvýšení účasti českých a moravských souborů na pražském festivalu, na jeho efektivnější propagaci. Přípravný výbor souhlasil s tím, aby některé, zejména zahraniční soubory vystoupily i v dalších městských částech Prahy.

    Předseda výboru Z. Pšenica informoval, že záštitu nad Pražským folklorním festivalem přijal předseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka a předseda vlády ČR Mirek Topolánek.

    Autor