Už je na čase začít si plánovat víkendy na nadcházející podzim. A to byste měli začít jak vy, tak i my z Tamjdem týmu. Možná vám vrtá hlavou: „Proč?“ „Podzimní víkendy teď?“ Ano! Sezóna dobrovolnických víkendových projektů Tamjdem začíná už v září. A protože všichni chtějí dobrovolničit a nikdy není na škodu potkat nové lidi, blíže poznat některou z českých neziskových organizací, cestovat a trávit volný čas trochu jinak, může se stát, že kapacity jednotlivých víkendů budou brzo naplněny.

    Seznamte se s připraveným programem víkendovek na září a říjen. I když sestavování plánu projektu vždy připomíná puzzle, ze kterého vám pes sežral, nebo v lepším případě zakopal, asi polovinu dílků, nevzdali jsme se a už teď si můžete začít vybírat, kam TAM.

    Tamjdem - dobrovolnické projekty Duhy První Tamjdem sezóny, který proběhl začátkem září, byl zaměřen na alternativní přírodní stavitelství (Stavíme s Baobaby http://www.trochujinak.cz/tamjdem/stavime-s-baobaby/). Možná vás ale zláká pohoda na zahradě komunitního domu Vila Vallila (Valíme do Vallily – 21.–23. září 2012 – http://www.trochujinak.cz/tamjdem/valime-do-vallily/). Na druhou stranu šance naučit se tancovat a nebo prostě tančit jak ďas taky nepřichází každý víkend (Tancem ke změně – 5.–7. října 2012 – http://www.trochujinak.cz/tamjdem/tancem-ke-zmene/). Vypadnout z města a vyčistit stáje v eko centru Renata se také zdá jako dobrý nápad (Kde koně dávají dobrou noc a rostou slaměné domy http://www.trochujinak.cz/tamjdem/kde-kone-davaji-dobrou-noc-a-rostou-slamene-domy/).
    Tímto, posledním jmenovaným víkendem se v termínu 12.–14. 10. 2012 připojujeme ke kampani České rady dětí a mládeže s názvem 72 hodin.

    Tamjdem - dobrovolnické projekty Duhy Nemusíte dát v práci výpověď, abyste se mohli zúčastnit všeho. Vyberte si prostě takový projekt, který vám sedne podle vašeho času a zájmů, podle organizace i přátel, se kterými byste chtěli jet. Navíc, zatímco si budete vybírat, budeme v Tamjdemu plánovat víkendovky, doprovodné aktivity, večírky a bazary na listopad a začátek prosince.

    Těšíme se na setkání s vámi!
    Za Tamjdem zdraví Markéta Votavová

    Program Trochujinak - workcampy Duhy Chcete vědět víc? http://www.trochujinak.cz/tamjdem/terminy-aneb-kdy-tamjdem/

    Duha - sdružení dětí a mládeže pro volný čas, přírodu a recesi Podívejte se do databáze dobrovolnických příležitostí: http://databaze.dobrovolnik.cz/databaze-projektu/tamjdem/#PL

    Autor