Svátek Večer světel, vycházející ze stínadelské trilogie Jaroslava Foglara, si příznivci tohoto autora a jeho díla na mnoha místech naší země připomínají vždy 17. 12.

    V tento den totiž vyšel (v roce 1938) na stránkách Mladého hlasatele první kreslený příběh Rychlých šípů.

    Tradiční Večer světel v Praze se uskuteční v obvyklém čase a na obvyklém místě:
    Sraz 17. 12. 2014 v 17.00 (konec akce přibližně 18.00) – u postranního vchodu kostela sv. Haštala na Haštalském náměstí v Praze 1 (naproti Anežské ulici).

    V rámci pražského Večera světel bude, jako vždy, i vyhodnocení pátrací hry Hledáme Rychlé šípy (již 14. ročníku). Nebudou chybět tradiční informace o výročích, akcích, pozvánky, nabídky…

    Rychlé šípy v roce 2014 v Praze - a hle! Jedna z postav chybí - víte, která? A na závěr akce samozřejmě opět navštívíme místo, odkud letos jsou vidět rozhlížející se Rychlé šípy.
    Letos je ale odhalení obestřeno ještě další záhadou – v průběhu mesíce, kdy byly postavy na svém stanovišti, jedna z nich tajuplně zmizela! Zůstala po ní jen světlá silueta… Odkryje někdo na Večeru světel tajemství jejího zmizení?

    K dispozici bude samozřejmě i letos stálé razítko VS, takže kroniky, zápisníky či deníky s sebou.

    Kdo nemůže přijít na akci – ani na jiném místě naší země – může se Večera světel zúčastnit tak, že 17. 12. mezi 17. a 21. hodinou dá za okno svíčku, lampion či jiné světlo a k tomu může vystavit i tradiční pochodující postavy Rychlých šípů s Bublinou.

    Autor