Letos dorazilo rekordních 149 příběhů těch, kteří věnovali peníze, zkušenosti, energii a svůj volný čas pro dobrou věc. Jedná se o filantropické příběhy jedinců, spolků i celých firem, které mění své okolí a společnost k lepšímu.

    Seznamte se s příběhy letošních nominovaných na Cenu Via Bona!
    Najdete je zde:
    www.nadacevia.cz/nominovane-pribehy
    Přejeme krásné čtení a spoustu inspirace…

    Umíme to už od dětství 2016

    Cenou Via Bona každoročně oceňujeme jednotlivce i firmy za jejich filantropii.
    Cena vyzdvihuje inspirativní příběhy dárcovství a dobročinnosti, ukazuje nové filantropické trendy i možné cesty všem současným i potenciálním filantropům. Je poděkováním pro všechny, kteří nezištně pomáhají druhým, věnují jim svůj čas, energii, znalosti či finanční prostředky – všem, kteří mění své okolí a svět k lepšímu. Mezi nominovanými filantropy jsou mecenáši, studenti, zástupci firem i dobrovolníci. Jejich příběhy jsou inspirací a důkazem, že filantropem může být každý z nás.

    Více na www.nadacevia.cz/viabona

    Všechny zaslané příběhy během léta posoudí odborná komise, v září budeme znát tři finalisty každé kategorie. Během září také proběhne na těchto webových stránkách hlasování o příběh, který nejvíce zaujal veřejnost. Vítěze Ceny Via Bona slavnostně vyhlásíme 19. října ve Studiu Hrdinů (Veletržní Palác).

    Letošní ročník Ceny je v plném proudu a můžete se spolu s námi těšit na spoustu zajímavé filantropické inspirace!

    „Na příbězích, které jsou nominovány na Ceny Via Bona, mě nepřestává dojímat to, že se stále nacházejí lidé, u nichž se vzedme lidství a pocit sounáležitosti s člověkem, se společenstvím, s tlupou ve chvílích, kdy by mohlo být tak snadné zůstat lhostejným… Je krásné vnímat, že silné příběhy se dějí.“
    Věra Výtvarová, patronka Ceny Via Bona 2016
    http://www.nadacevia.cz/

    Filantropie (z řec. filein, milovat a anthrópos, člověk – láska k člověku), nebo lidumilnost znamená humanisticky motivovanou dobročinnost, dávání peněz, zboží, času nebo úsilí pro podporu obecně prospěšného účelu, zpravidla v delším časovém horizontu a s jasně definovanými cíli. V obecnější poloze lze filantropii pojmout jako jakýkoli altruistický počin, který směřuje k podpoře dobra nebo zlepšování kvality života. Člověk, známý svými filantropickými počiny, se někdy nazývá filantrop (lidumil).
    (Wikipedie)

    Autor