VI. ročník celorepublikové osvětové kampaně „Česko svítí modře“ má letos téma „Cesta k pochopení…“

    „Česko svítí modře“ nabízí prostor pořadatelům akcí, se vztahem k WAAD nebo autismu, realizovaných v uvedeném období, k vzájemnému propojení, seznámení, inspiraci a sdílení. Nabídne veřejnosti přehled palety aktivit rozmanitých pořadatelů na jedné adrese.

    Světový den zvyšování povědomí o autismuČeská vláda podporuje kampaň na zvyšování povědomí o autismu (Strakova akademie v modrém) Proč modrá barva? Je symbolem komunikace – jedné ze tří oblastí, které jsou pro osoby s autismem problematické a pro vzájemné porozumění zcela zásadní. Svoje sympatie s lidmi s autismem můžete vyjádřit modrým laděním oblečení nebo jeho doplňku, účastí na některé z akcí, nasvícením objektu na modro. Ke kampani se připojí řada míst po republice, včetně Úřadu vlády, Poslanecké sněmovny, budovy ministerstev, divadel, krajských úřadů, kostelů, Petřínská rozhledna….

    Kampaň „Česko svítí modře“ je osvětovou aktivitou platformy Naděje pro Autismus, startuje 2. dubna a potrvá do 30. 4. 2019. Šestému ročníku kampaně poskytli záštitu veřejná ochránkyně práv Mgr. Anna Šabatová, Ph.D. a předseda vlády České republiky ing. Andrej Babiš.

    Informace o kampani, aktivitách různých subjektů i platformě najdete na portálu www.nadejeproautismus.cz a nebo na FB – „Česko svítí modře“

    Autor