Pořádejme v pátek 21. 8. po celé republice kulturní a diskusní akce připomínající události srpna 1968 a 1969 a vybízející k péči o společnost.

    Bude tomu padesát dva let od chvíle, kdy 21. srpna 1968 vojska pod vedením Sovětského svazu překročila naše hranice. Bratrská pomoc? Pravda je jiná: byla to okupace.
    137 zavražděných a stovky zraněných občanů naší republiky. Miliony zničených životů a zklamaných nadějí.

    Při vzpomínkových akcích v roce 1969 pak naše bezpečnostní složky zabily 7 nevinných lidí, desítky dalších zranily nebo zatkly. Do roka se okupantům povedlo zlomit páteř národa jako celku. Zůstala však řada odvážných a vytrvalých lidí, kteří se zlomit nenechali. Jsou velkou inspirací nám všem a zaslouží si naše poděkování.

    Přidáte se ve své obci? Milion chvilek pro demokracii vás v tom podpoří.

    Zaregistrujte svou akci zde:
    https://forms.gle/wNZraDm1EurYKmq18.

    Připojte se na celostátní facebookovou událost.

    V poslední době v Česku opět začíná vládnout nezájem, nedůvěra a strach. Také jste si toho všimli? Zdá se, jakoby lidé začali vzdávat snahu o spravedlivější společnost, snahu o nápravu křivd i snahu o slušnou diskuzi. Věříme, že stále není pozdě tento trend zvrátit a úspěšně mu čelit. Avšak budoucnost závisí na každém z nás. Najděme si chvilku pro demokracii a nedejme se zlomit lhostejností.

    Děkujeme Vám za vše, co pro demokracii děláte. Jedině společně jsme silnější.

    Tým Milionu chvilek pro demokracii

    Autor